La Impròpia - 1ª Mostra de Cine Lliure

19 mayo 2009

Després de l’èxit de l’any passat, enguany torna la impròpia, 2a trobada de cultura oberta. I seguint amb l’esperit nòmada iniciat el primer any, al 2009 l’acollirà el barri mariner de la Malva-rosa.

La trobada tindrà lloc del 18 al 24 de maig i en aquesta edició, com a novetat, es presenta la 1a mostra de cine lliure, a la qual podeu presentar les vostres creacions audiovisuals fins el 12 de maig.

A banda tindrem també tallers, concerts, taules rodones, gastronomia i molt més!
Y aunque no tenemos ninguna con nosotros, ¡mirad cuál de nuestras estrellas animadas entrará en concurso!
//A mans besades (4 min) Verdcel. Videoclip
//A ras del suelo (93 min) Alberto Garcia Ortiz, Agatha Maciaszek. Documental
//Estación de carretera (11 min) hermanos Prada. Curt
//Gatoto’s hanging thing (1,30 min) Víctor Gil, Belen Marmaneu, Sandra Ortuño, Juan Miguel Pérez, Vicente Perpiñá i Luis Vázquez. Curt d’animació
//Gegants i cabuts (14 min) Fran Mares. Curt
//Hope (5,54 min) Alba Stábile, Maria Ferrandís, Sara Carbonell, Violeta Brull, Pepa Roselló. Curt
//Línea de fuga (13 min) Tronch. Curt
//Malos tiempos (3,50), Marta Gímenez. Videoclip
//Más que el poder ( 28 min) Daniel Menéndez. Curt
//Mentelis (19 min) Daniel Menéndez. Curt
//Samara (27 min). Verdcel, Octavi Masià. Documental
//Serrania en vivo (58 min) Ecologistas en acción la Serrania. Documental
(Si lo mirais en la web, veréis que faltan tildes y eñes, no sé muy bien por qué) ¡Bieeeen! ¿Y qué quiere decir eso de "cultura oberta"?
Entenem que la cultura oberta (o procomú) són totes aquelles accions i pràctiques culturals de transmissió directa, que no són privatives, això és, que no tenen una propietat privada, i que per tant poden ser lliurement utilitzades, transmeses i modificades. Aquesta forma d’entendre la cultura la trobem tant a la cultura popular tradicional com a la cultura popular d’Internet. Per això a la impròpia trobarem des de cine i música fets amb llicències creative commons (de distribució lliure) fins a cant d’albaes i xarangues, exemples populars de cultura escoltada, copiada i lliurement adaptada; o intercanviarem receptes de cuina … o xarrarem del que compartim a través de l’eMule i el BitTorrent.
Aunque no tengamos ninguna papeleta, lo de compartir siempre está bien. ¿No es lo que nos enseñan desde bien pequeñitos?

1 gruñiditos:

Di dijo...

que chulo!!! mola la idea.